ÖNTÖZŐRENDSZER FELMÉRÉS

A felmérés nagyon fontos az öntözőrendszer tervezés előtt. Minden tereptárgyat rögzíteni kell és minden méretet ami a öntözendő területhez kapcsolódik.

Öntözőendszer felmérés

Fontos az öntözőrendszer felmérésnél!

 

Nagyon fontos pontosan felmérni a területet, mert az öntözőrendszer tervezéskor nem mindegy egy zónára 6db 8 méterre locsoló mp rotátor fúvókát tervezünk, vagy 6db 7 méterre locsó fejet tervezünk, ( utóbbi esetben pl. még lehet, hogy egy fejet lehet pluszban tenni azonos tervezési alapadatok mellett és lehet kevesebb zónát kell készíteni. Tehát az öntözőrendszer alapanyag mennyiségére lehet hatással. (kevesebb idom, mágnesszelep, esetleg kisebb automatika, stb)

A területet alaposan fel kell mérni. A képen látható, hogy a minden távolság fontos. A kiugrók, a szegélytől a távolság, az ágyás szélessége.

Tudni kell, hogy hol van a vízvételi hely, hova kerül az automatika(kívülre vagy épületen belülre), az áramot honnan kapja az automatika.

A szintkülönbség is fontos, pl ilyen esetekben szükséges azokhoz a szórófejekhez túlfolyásgátlót adni amik nem rendelkeznek alapból ezzel, hogy ne ürüljön ki a rendszer minden locsolás után a mélyebben fekvő területekre.

Érdemes kihagyni pl- a jövőre tervezett tereptárgyak helyét az öntözésből, mert felesleges átalakítástól mentheti meg magát az ember.

Fontos tudni, hogy a öntözőrendszeres területet el lehet e érni egyszerű árokásással, vagy kell bontani járdát, stb. Sajnos az új házaknál sem figyelnek a kivitelezők arra, hogy az elzárt területeket egy pár ezer forintos csővel összekössék, és ne kelljen feleslegesen bontani öntözőrendszer kialakításnál.

Működési adatai

A szórástávolság minden típus esetén 25%-al csökkenthető
• Ajánlott nyomástartomány: 2,8 bar (280 kPa)
• A legkisebb sugár 2,1 bar (210kPa) nyomáson érhető el
• Garancia: a gyártástól számított 3 év

ÖNTÖZŐRENDSZER INFORMÁCIÓK

Öntözőrendszer alapanyagok

Minden olyan anyag, amire szükség lehet az öntözőrendszer telepítésnél.

Öntözőrendszer árak

Öntözőrendszer garancia

Az öntözőrendszerre 5 év kivitelezési garanciát vállalunk. Bővebb információ

Öntözőrendszer munkaeszközei

Minőségi munkát minőségi gépekkel lehet. csak elvégezni.